Vinterjakker til børn – tag det rigtige valg

At finde den helt rigtige vinterjakke til sit barn behøver ikke at være kompliceret. Børns behov er forskellige, ligesom også forskellige aldre har sine behov. Helt små børn har virkelig brug for noget, der kan holde dem varme og tørre og hvor jakke og skibukser ikke glider fra hinanden, når leg udenfor foregår siddende på jorden. Når der købes vinterjakke til småbørn, så kan forældrene tillade sig at vælge ud fra hvad der fungerer rent praktisk – og ikke mindst hvad der kan tåle vask igen og igen. Større børn har deres egen smag og her kommer kompromisets kunst til tider til udtryk når forældre skal med barnet på vinterjakkeshopping.

Smag og behag er meget forskellig. Nogle vil gerne have store pelskanter på jakkens hætte, mens andre overhovedet ikke vil have en hætte på jakken. Alligevel er der dog visse tommelfingerregler, som godt kan fungere som en vejledning.

En af de Webshops med velassorteret udvalg af vinterjakker til børn og til fornuftige priser er Kids-world.dk

For børn der færdes meget ude og som også befinder sig i trafikken, er der nogle generelle behov. Jakken må meget gerne være vand og vindtæt – så når regn og slud rammer, så bliver jakken ikke lynhurtig kold og klam. En nødvendig ting for de børn der cykler til skole og SFO i vintermånederne er, at der i det mindste er et såkaldt snefang inde i jakkeærmerne. Snefanget er et ribstykke der sørger for, at der ikke kommer vind (eller sne) ind i ærmerne. De senere år er der også begyndt at være hul til tommelfingeren på visse ribstykker i jakkeærmerne, så ærmet går helt ud over håndleddet og bliver på plads. Det er mine børn rigtigt glade for, og man kan sagtens trække vanter ud over ribstykket.

Derudover så er det meget betryggende, hvis der fra producentens side er sørget for refleksmærker eller striber på jakken. Vinterjakker bliver jo brugt i den mørke tid og alt der kan hjælpe med synlighed i trafikken, tager vi forældre imod med kyshånd. Dertil skal siges, at løse dinglende reflekser ikke er særlig praktiske. Så meget hellere en løsning hvor reflekser indgår i jakkens design.

Det er mest praktisk hvis jakken kan tåle vask – evt. med en efterbehandling med imprægneringsspray. Selv større børn kan få brug for at få vasket jakken en gang eller to i en sæson. Jakker der kun tåler rens er altså upraktiske! 

En sidste ting man skal være opmærksom på, er lynlåsen i jakken og ikke mindst det stykke der dækker lynlåsen. Der skal være en lynlås som glider nemt og som ikke kommer til at køre fast i foret hele tiden. Det stykke stof der dækker lynlåsen, synes jeg fungerer mest optimalt med velkrolukning, så især mindre børn nemt får lukket stykket. Almindelige knapper er omstændelige at få knappet – og så bliver det ikke gjort i skyndingen. Trykknapper kan være lidt besværlige at få klikket i, når man står og skal trykke dem ind mod maven, mens man har jakken på. Jo nemmere det er at tage jakken på, få lukket lynlåsen og lukket stykket hen over lynlåsen, des større chance er der for, at barnet rent faktisk gør det – og ikke løber rundt udenfor med en åben jakke. Vi gør os jo netop alle anstrengelserne for at holde vores børn varme og tørre og undgå, sygdom, som følge af at vinterjakken ikke lever op til det danske vejrs ustadighed

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Om Cheapkids

Cheapkids er det foretrukne sted for forældre, bedsteforældre og venner der gerne vil finde de bedste tilbud på børnetøj, legetøj og accessories til børn. Vi guider dig til de bedsteog billigste produkter og hjælper dig med tips og tricks!

Tilmeld Nyhedsbrev og følg os

Tilmeld vores e-mail opdateringsservice, så vil du være blandt de første der modtager de bedste tilbud og rabatkoder. (vi passer på din email adresse og deler den ikke med nogen).

Der er ingen kommentarer endnu - Vær den første…

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.