Vælg den rigtige vinterjakke eller flyverdragt til baby

udsalg på flyverdragtAt klæde din baby i en vinterjakke eller flyverdragt er en af ​​de bedste måder at holde den lille varm, når det begynder at bliver koldt. Der findes baby vinterjakker og flyverdragter til baby i så mange designs og kvalitet at det kan være svært at vælge den rigtige. Vi vil her komme med nogle af de overvejelser du skal gøre og som vil hjælpe dig med at vælge hvilken vinterjakke eller flyverdragt der vil være mest praktisk for dig og fungerer bedst for din baby.

Vinterjakke til baby eller flyverdragt til baby?

En flyverdragt til baby er noget af ​​det varmeste overtøj til vinterhalvåret. Dog kan flyverdragter være besværlig når der skal ske bleskift og til en hurtig tur til eks. købmanden. Den kan også være for tyk til, at din baby sidder ordenligt spændt fast i en autostol. Vinter frakker er meget lettere at tage af og på, men ved længere udendørs leg vil den ikke give full-body dækning som en flyverdragt til baby gør. Overvej derfor hvordan din baby’s vintertøj skal bruges før du beslutter om de vil købe en vinterjakke eller en flyverdragt til din baby.

Vægt og tykkelsen af en vinterjakke gør en forskel

En tyk vinterjakke og flyverdragt kan være meget varm, men begrænser dit barns bevægelser og er ofte ubehagelig for din baby. Det kan være meget hårdt og besværligt for din baby at gå og bevæge sig med en tyk vinterjakke på. Vinterjakker og flyverdragter i god kvalitet er ofte lavet i et materiale der ikke er så tyk som eks. en traditionel dynejakke og gør derved bevægelsesfriheden meget større.

Lynlåse og velcro i en flyverdragt

Når du skal købe en vinterjakke eller flyverdragt til din baby så kig efter hvilken lynlås og ikke mindst størrelsen på lynlåsen så du hurtigt kan finde ud af hvor nem den er at åbne og lukke. Du skal overvejer hvor nemt det er for dig, at give din baby vinterjakken eller flyverdragten på. Husk at du også kan have handsker på, der gør en lille lynlås svær at trække op. Vær også opmærksom på at babyer gerne selv vil lære at tage tøj på hvorfor det skal være nemt for små fingre. Mange lynlåse har en åbning hvor du evt. kan sætte en lille snor de kan trække i og derved nemmere kan lære selv at tage tøjet på.

Vælg den rigtige størrelse til vinterjakke eller flyverdragt

Til din baby er det usandsynligt, at du kan købe en vinterjakke eller flyverdragt der passer din baby mere end én vinter da babyer vokser så meget i de første år. Du kan købe en vinterjakke lidt for stor så den passer hele sæsonen. Ved at købe den lidt for stor er der en mulighed forat din baby kan passe en vinterjakke i to sæsoner, men du skal være helt sikker på at jakken eller dragten ikke er så står at den besværliggøre bevægelser. Husk at når du vælger størrelsen, så skla der være plads til, at din baby kan have en tyk trøje på indenunder.

Vinterjakke og flyverdragt i en autostole

Hvis du vil lade din baby beholde vinterjakken eller flyverdragten på når I køre bil, så vær opmærksom på at en tyk jakke eller dragt kan gøre, at din baby ikke er spændt orentligt fast og derved nemt kan falde ud af sikkerhedsselen ved en ulykke. Har din baby en tyk jakke eller dragt er det bedste råd, at lade babyen sidde i autostolen unden den på…det er mest sikkert. Hav i stedet altid et tæppe liggende i bilen som du kan pakke din baby ind i, de vil også synes det er hyggeligt.

For meget tøj kan overophede din baby

En baby har som regel brug for et ekstra lag tøj i forhold til hvad voksne har brug for til, at holde varmen. Undgå derfor kun at anskaffe en vinterjakke eller flyverdragt. Køb også ekstra bobystockings med lange ærmer og strømpebukser det giver god beskyttelse mod kulden og sikre eks. at din baby ikke tager strømperne af i tide og utide. En fleece jakke er også en god ide at anskaffe og ikke mindst en jumpsuit til børn er et kæmpe hit. Vær opmærksom på, at din baby ikke har for meget tøj på. Ligesom at en baby hurtig bliver kold så er det også sådan, at de hurtigt bliver for varme. Tjek derfor med jævne mellemrum om dit barn er for varm og tilpas altid påklædningen efter temperaturen så du sikre dig at din baby ikke bliver overophedet.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Vælg den rigtige vinterjakke eller flyverdragt til baby, 7.0 out of 10 based on 1 rating