Omregningstabel fra cm til børneskostørrelse

Hvordan måles skostørrelseBørnesko og vinterstøvler til børn kan med fordel købes i en af de mange online butikker. Her vil du meget ofte finde gode tilbud på  vinterstøvler til børn samt billige børnesko fra de bedste mærker.

Desværre er udfordringen ved køb af børnesko fra en online butik, at dit barn ikke kan afprøve skoene først for at tjekke at det er den korrekte størrelse. Heldigvis har flere af butikkerne en rigtig god bytteservice, da de helt er klar over denne problematik.

Du kan dog inden køb selv gøre meget for, at vælge den korrekte størrelse. Bla. er det en god ide at tænke på, at børnenes tæer skal kunne bevæge sig og der også skal være plads til evt vintersokker samt lidt plads til at vokse i de nye sko eller vinterstøvler.

Du skal derfor som tommelfingerregel sørge for 7 mm til dit barns fod til at tæerne kan bevæge sig og læg yderlig 7 mm til så barnet kan vokse i skoene. Alt i alt skal du derfor sørge for, at du køber børnesko eller vinterstøvler ca. 1 ½ cm. for store. Det sikre dig den korrekte størrelse børnesko eller vinterstøvler til børn.

Find den korrekte størrelse

Hvis du er i tvivl om hvilken størrelse børnesko du skal købe har vi nedenfor lavet en omregningstabel hvor du ved, at måle dit barns fods længe kan finde den rigtige størrelse til børnesko

Fodlængde Skostørrelse
12,0 cm 20
12,5 cm 21
13,2 cm 22
14,0 cm 23
14,5 cm 24
15,2 cm 25
16,0 cm 26
16,5 cm 27
17,2 cm 28
18,0 cm 29
18,5 cm 30
19,2 cm 31
20,0 cm 32
20,5 cm 33
21,2 cm 34
22,0 cm 35
22,5 cm 36
23,2 cm 37
24,0 cm 38

Sådan måler du selv dit barns skostørrelse

Sådan måler du skostørrelsen
Sådan måler du skostørrelsen
Sådan måler du skostørrelsen
Sådan måler du skostørrelsen

For selv at måle dit barns fødder skal du blot bruge et stykke papir, en blyant og et målebånd. Herefter placere du papiret på gulvet op mod væggen, hvorefter en fod sættes på papiret også op mod væggen. Tegn en streg foran den tå der er længst fremme. Brug samme fremgangsmåde på begge fødder, da det ikke er unormalt, at der er lidt forskel på fødderne. Nu er det blot, at måle afstanden fra papirets kant og frem til de streger du har tegnet, så har du længden på dit barns fødder. Husk at bruge længden fra den længste fod. Nu kan du i ovenstående omregningstabel, aflæse en generel skostørrelse eller bruge det enkelte mærkes størrelsesguide hvis den findes.

Ikke alle børneskostørrelser er ens

Ovenstående omregningstabel er omtrentlig og må ikke stå alene i valg af størrelsen til børnesko eller vinterstøvler til børn. Producenterne af sko har mange gange deres egen omregningsfaktor. Du kan således sagtens opleve, at to ens størrelser fra to forskellige mærker kan svinge i mål.

Når du køber børnesko og vinterstøvler i en online butik og du er i tvivl, kan du altid kontakte butikken og spørge om de kender den sko eller støvles mål du påtænker dig at købe. De fleste online butikker har dog en størrelseguide til de skomærker de sælger.

Husk at spørge om de indvendige mål, ved at måle indersålens længde.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/10 (20 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: -1 (from 5 votes)
Omregningstabel fra cm til børneskostørrelse, 4.3 out of 10 based on 20 ratings