Udendørsleg for børn med og uden legetøj

Udendørsleg for børnNår sommeren står for døren bliver haven et oplagt sted for børn at lege. At klatre i træer og lege gemmeleg er nogle af de yngstes favoritlege udendørs. Da det ikke er alle som har en have, kan det godt være svært at finde nye måder at lege på. I denne artikel vil vi komme rundt om nogle lege som kan leges af alle uanset om man har en have eller ej. Legetøj til udendørsleg er noget som kan forlænge sommeren og få børn og voksne ud mere i de varmere måneder.

Dåseskjul og gemmeleg er eksempler på udendørsleg, som selvfølgelig er sjovest når man har en have, da der er flere steder at gemme sig. Men selvom man ikke har en have kan man sagtens bruge sin baggård til at lege den klassiske udendørsleg. Det samme er gældende for boldlege. Vær sikker på at der ikke er objekter i dine omgivelser, som kan gå i stykker når der spilles med bold, så som ruder, biler oa.

Udendørslege som bl.a. mur har altid været populær i de fleste skolegårde. Legen går ud på at man skiftevis sparker en bold mod en mur, og deltagerne som ikke formår at ramme muren er ude af legen. Den sidste spiller som står tilbage vinder.

En anden god kending som er værd at nævne er stangtennis. Spillet kan købes i de fleste legetøjsbutikker til en billig penge. Spillet består af en metalstang som har en tennisbold påsat med snor i toppen. Snoren er forbundet med en skrue, så bolden kan snurre rundt om stangen når der spilles. Spillet går ud på at snurre bolden i den modsatte retning af sin modstander. Når bolden ikke kan snurres mere, har man vundet.

Vikingespil er perfekt som udendørsleg for hele familien

Hvis man finder vej til en legetøjsbutik kan vikingespillet varmt anbefales. Det ældgamle spil har været gemt væk i mange år og har på det seneste blevet utrolig populært i Danmark. Spillet består af en konge og 12 kubber. Man kridter en kvadratisk bane op, hvor kongen placeres i midten. De to hold får hver seks kubber som stilles i hver af holdenes ender. På skift kaster holdene med de seks medfulgte kastepinde og skal nu forsøge at vælte modstanderholdets kubber. Når dette lykkes, må man forsøge at vælte kongen. Det første hold som vælter kongen har vundet.

Spillet som er super til udendørsleg kaldes også for Kubb eller Kongespil og hævdes at stamme fra middelalderen. Hvorvidt at dette er sandt er usikkert. Spillet stammer formodentligt fra Gotland i Sverige. Det er bedst at spille vikingespillet på græs, grus eller sand og fungere som et socialt holdspil og er rigtig sjovt både for børn og voksne som kan få timer til, at gå med at spille sammen.

Hvis det kniber med grønne områder, kan en dåse kridt bane vejen for fri leg. Hinkemanden er endnu en udendørsleg som er et kendt skolegårds spil som har underholdt i mange frikvarterer. Med kridtet tegner man ti ruder som man giver numrene fra ti og ned. Skiftevis kaster man med en sten som skal lande i hver af ruderne. Man skal derefter hoppe på et ben i rudernes talrækkefølge og hente stenen. Den spiller som først henter stenen på rude nummer ti har vundet.

Der er et utal af forskellige udendørslege. Med lidt god fantasi og research kan man finde sommerunderholdning for børn i alle aldre. Kender du selv en god udendørsleg, så skriv endelig i kommentarfeltet nedenfor og lad andre få glæde af dine lege. Alternativt er du meget velkommen til, at skrive en lille historie om udendørsleg du leger med dine børn eller du selv har leget som barn.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Om Cheapkids

Cheapkids er det foretrukne sted for forældre, bedsteforældre og venner der gerne vil finde de bedste tilbud på børnetøj, legetøj og accessories til børn. Vi guider dig til de bedsteog billigste produkter og hjælper dig med tips og tricks!

Tilmeld Nyhedsbrev og følg os

Tilmeld vores e-mail opdateringsservice, så vil du være blandt de første der modtager de bedste tilbud og rabatkoder. (vi passer på din email adresse og deler den ikke med nogen).

Der er ingen kommentarer endnu - Vær den første…

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.