Guide til valg af det rigtig regntøj til børn

Guide til køb af regntøj til børnRegntøj til børn skal holde dit barn tør og varm også selvom et sæt regntøj er begyndt at blive lidt slidt. Vi har udarbejdet nogle gode råd i denne guide som dels bygger på egne erfaringer, men også på råd fra eks. forbrugerrådet Tænk som laver gennemgribende test af eks. regntøj til børn.

Vælg det rigtige regntøj til børn

Når du skal købe regntøj til børn, er det vigtigt du ikke som det første kigger på hvilket mærke sættet er fra. Det vigtigste er at et sæt regntøj lever op til dine krav og forventninger, så kan du altid finde det smarteste når kravene er opfyldt.

Se det lækkert regntøj til børn fra:

Gå direkte til Webshoppen

Regntøj til børn der er slidt skal også være vandtæt

For at regntøj kan kaldes vandtæt, skal et sæt kunne modstå et vandtryk på 1,5 meter, så simpelt er det.

Flere kendte børnetøjsmærkers regntøj til børn blev i 2012 testet for, om de var vandtæt også når de var blivet slidt. Flere af mærkerne dumpede faktisk i denne test og det viste sig, at regntøj der var blevet slidt også mistede noget af evnen til at holde vand ude.

Alle de danske mærker der dumpede testen har sidenhen ændret produktionen så deres regntøj også er vandtæt selv når et sæt er slidt.

Brug termotøj under regntøj

Det kan specielt i forår og efterår være en kold fornøjelse for dit barn, at bruge regntøj. Derfor kan du med fordel lade dit barn have et sæt termotøj inden under. Læs mere om her.

Regntøj skal have den rigtige størrelse

Regntøj er normalt produceret til, at være store i størrelsen så der er plads til en ekstra trøje og et par bukser indenunder sættet. Vær dog opmærksom på, at det kan give god mening, at købe et sæt regntøj et nummer større så der også er plads til at vokse i sættet.

Stropper og elastikker

Regnbukserne skal have en strop der kan sættes under barnets gummistøvler, som holder regnbukserne nede og samtidig også sørger for, at der ikke løber vand ind i støvlerne. Test har påvist, at det er bedst med en gummistrop da en elastik bliver slap med tiden.

Et godt designet sæt regntøj til børn har en elastik eller velcrolukning ved ankel og håndled. Det gør risikoen for, at dit barn blive våd ved buksebenene og ærmerne mindre.

Bedst med lynlås

Vælg altid regntøj med lynlås og ikke kun trykknapper. For det første kræver det flere kræfter at lukke trykknapper og for det andet kan vand nemt trænge ind i mellemrummet mellem knapperne.

Da ikke alle lynlåse er 100% vandtætte er, der nogle modeller der har en “flap” henover lynlåsen der kan lukkes med knapper og derved sikre, at intet vand trænger ind.

Rengtøj til børn skal også være sikker

Reflekser både foran og bagpå er rigtig vigtig. På en mørk og regnvåd efterårsmorgen/aften er det vigtigt at bilernes lyskegle fanger reflekserne og derfor anbefales det også at reflekserne sidder lavt.

Selvom det kan være rart og hyggeligt med en snor i hætten så den kan lukkes helt til, kan det ikke anbefales. En løsthængende snor i hætten øger risikoen for, at sidde fast i et klatrestativ.

Sikkerhedsstyrelsen anbefaler at børnetøj til børn under syv år, ikke har snore i hoved- og halsområdet. Ligeledes anbefales det, at hætter er aftagelig.

Brug seler i regnbukser

Regntøj til børn skal have seler til regnbukserne, andet kan ikke anbefales. Selerne holder bukserne oppe, men det gør også, at regnbukserne kommer til, at sidde lidt højere oppe på maven, så vandet ikke trænger så nemt ind, når dit barn leger.

For endnu bedre pasform skal du vælge et sæt regntøj, hvor der er elastik i taljen. Nogle få producenter har i stedet for elastik i taljen, lavet en justeringsform med trykknapper. Gå uden om denne form for tilpasning af pasform, da det er besværligt og indskrænker justeringsmulighederne markarnt i forhold til en indbygget elastik.

Køb billigt regntøj til børn i høj kvalitet

Du kan ofte finde regntøj til børn i høj kvalitet fra de kendte mærker på tilbud hvis du blot kigger de rigtige steder. Så sikre du dig også med stor sandsynlighed, at regntøjet lever op til krav og forventninger.

En mors favorit

Når du søger billigt regntøj til børn online, så er der et par gode tips. Få dem her sammen med et par andre gode råd dit barn vil elske fra CheapKids.dk.

Børn er børn og sådan er det bare. De sviner sig til og hopper i vandpytter. Med billigt regntøj til børn, så kan du spare dine børns tøj for unødige mudderpletter. Hos CheapKids.dk finder du masser af billigt regntøj til børn. Her finder du en mors favoritter og vi har et par gode råd i ærmet, så du kan finde billigt regntøj til børn i høj kvalitet. Køber du regnsæt af en vis kvalitet, så kan du tilmed lade regntøjet gå i arv fra ét barn til et andet. Mine børns regnsæt går også i arv og med praktiske farver som grønt og brunt, så kan det bruges af både piger og dreng. Men har du nu en rigtig prinsesse, så kan du sagtens finde billigt regntøj til børn i både smarte lyserøde, lilla og røde farver samt et væld af spændende farvekombinationer til drengene hos CheapKids.dk.

Billigt børneregntøj i høj kvalitet

Flotte regnsæt til børn i smarte farver og med motiver som Spiderman, Hello Kitty eller andet kan let lokke dig i fælden, så du glemmer alt om kvaliteten. Hos CheapKids.dk kan finde billigt regntøj til børn i høj kvalitet og endda i friske farver og med alle nødvendige detaljer. Du kommer ikke uden om børneregntøj indtil børnene bliver mindst 10 år, så indtil da kan du spare dig selv for mange unødige omgange vasketøj fyldt med mudder, når du blot har et praktisk børneregnsæt. Når du søger billigt regntøj til børn online, så bør du være opmærksom på ikke alene prisen, men også komfort, modstand overfor vand og ikke mindst om der er de sømme et kvalitets regnsæt bør have. Kig efter mm. Vandtryk modstand på 3000-5000 mm er ganske udmærket. Det kan være et godt pejlemærke. Lad ikke noget undvige dit kritiske mor instinkt – heller ikke, når det gælder billige regnsæt til børn. Billige regnsæt til børn er i dag ofte i en fortræffelig god kvalitet.

Praktisk og funktionelt regntøj til børn

Regntøj til piger
Regntøj til drenge

Præcis som du selv tænker, når du handler billigt tøj, så skal du også tænke komfort, når du shopper billigt regntøj til børn online. God pasform er et must. Det nytter ikke noget, at du i din iver efter at finde billigt regntøj til børn på nettet shopper sættet så stort, at du kan gemme regntøjet til næste år, hvis dit barn i stedet får regntøj, der er så stort, at stoffet ender under gummistøvlerne og slides i stykker. Gå efter billigt regntøj til børn i rette størrelse og gerne med dobbelttapede sømme, dermed får du ikke uønsket vand ind gennem syningerne. Måske koster dette lidt mere, men det er penge, der er godt givet ud. Velcro lukning kan også være en fordel. Smarte lommer er ikke bare smarte, men praktiske.  Jeg bliver selv som mor beriget med utallige mængder små pinde, sten og blomster, som mit mindste barn hver dag finder i børnehaven. Lommer er uundværlige. Uanset om du køber billigt regntøj til børn som pigeregntøj eller drengeregntøj, så er det bare praktisk med seler, når børnene er små. Du kan selvfølgelig få både med og uden seler og er du i tvivl, så tag dit barn med på råd. Når du shopper billigt regntøj til børn kan du jo altid tage din lille guldklump med på råd, så din lille prins elle prinsesse kan føle sig rigtig betydningsfuld…

Vask bare regntøj men ikke i vaskemaskinen

Regntøj til børn kan godt vaskes i en vaskemaskine og de fleste producenter angiver også vaskeanvisninger til deres regntøj. Men det er uomtvisteligt, at regntøj der maskinevaskes med jævne mellemrum hurtigere begynder at miste evnen til at holde vand ude.

Brug i stedet en våd klud og tør sættet af, det tager alligevel mindre end 5 minutter og så spare du også en vask. En gang i mellem kan det selvfølgelig være på sin plads at maskinvaske et sæt regntøj. Det bedste er så, at gøre det på en skånevask ved lave temperaturer, så holder sættet bedst.

Læs også:

Guide til køb af vinterjakke og flyverdragt

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Guide til valg af det rigtig regntøj til børn, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Om Cheapkids

Cheapkids er det foretrukne sted for forældre, bedsteforældre og venner der gerne vil finde de bedste tilbud på børnetøj, legetøj og accessories til børn. Vi guider dig til de bedsteog billigste produkter og hjælper dig med tips og tricks!

Tilmeld Nyhedsbrev og følg os

Tilmeld vores e-mail opdateringsservice, så vil du være blandt de første der modtager de bedste tilbud og rabatkoder. (vi passer på din email adresse og deler den ikke med nogen).

,

Der er ingen kommentarer endnu - Vær den første…

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.