Guide til køb af den rigtige autostol

Guide til køb af autostolEn autostol er ofte et af en nyudsprunget børnefamilies første vigtige køb, og det skyldes utallige årsager. I denne nye moderne verden er en familie ofte ude at køre hver dag, og med et nyfødt spædbarn, som skal være tæt på moderen konstant, er en autostol et ‘must’ – og endnu vigtigere dét at købe den rigtige autostol. Man ved aldrig, hvad der kan ske, når man er ude at køre, hvorfor sikkerhed bør stå højest på listen, og denne detalje prioriterer alle kvalificerede producenter af autostole meget højt. Dog kan det godt føles som en vild jungle, når du som forælder skal finde den rette autostol til netop dit barn: alder, vægt, komfort, sikkerhed, nem brugsanvisning – der er mange ting at tænke over. Nedenstående guide vil give dig et nemt og kort overblik over, hvordan du køber den rigtige autostol til dit barn.

Her køber du din autostol

Römer autostol er en af de mest sikre autostol og med perfekt pasform så dit barn sidder trygt og godt. Du kan med fordel købe din nye autostol online, så er du sikret den bedste pris og når du handler online har du altid 14 dages returret. Tjek priserne og det store udvalget i webshoppen.

Gå direkte til Webshoppen

Lovlige og ulovlige autostole

Du ved, at en autostol er lovlig og godkendt , når den har godkendelsesmærket “E”, som står for europæisk. Kig efter om der står ECE 4403 og ECE 4404, og du ved, at den står øverst på listen over godkendte autostole i forhold til høj sikkerhed og god komfort. Hvis du derimod ser, at mærket er “T” eller “DS”, er autostolen ikke lovlig, og du bør undlade at købe den. Desuden kan du bedømme en godkendt autostol på, om den er inddelt i vægtklasser. På E-mærket kan du se, antal kilo autostolen er henvendt mod.

De fem vægtgrupper for autostole

1) Alder: 0 – 9 mdr. – Vægt: 0 – 10 kg

Vigtig viden: Barnet skal altid sidde bagudvendt.

2) Alder: 0 – 12 mdr. – Vægt: 0 – 13 kg

Vigtig viden: Barnet skal altid sidde bagudvendt.

3) Alder: 9 mdr. – 4 år – Vægt: 9 – 18 kg

4) Alder: 9 mdr – 12 år – Vægt: 9 -36 kg

Vigtig viden: Dette er målene for de autostole, der passer til flere vægtkategorier og aldre på én gang. Mærker, som udbyder disse, er bl.a. Cybex og Kiddy.

5) Alder: 4 -12 år – Vægt: 15 – 36 kg

Vigtig viden: Disse autostole, også kaldet selestole, hjælper dit barn med at blive løftet op, så selen ikke skærer halsen. Man plejer at sige, at børn under ca. 1.40 m bør have sådanne selestole.

Vigtigt viden til alle fem punkter: husk, at det er farligt, at havde den på forsædet grundet airbaggen.

Sikker og godkendt autostol
Sikker og godkendt autostol
Sikker og godkendt autostol

Bonusviden: Hvad skal du også se efter ved dit køb?

Udover sikkerheden er komforten også vigtig, hvorfor du bl.a. ved et barn på over 4 år bør sikre dig, at autostolen har en siddepude med ryg. Denne er mest behagelig at sidde på og hjælper samtidig på forhøjet sikkerhed. Derudover er det smart at købe en autostol, hvor du kan skifte foret, da sædet på en autostol ofte bliver svinet til ret hurtigt. De sidste tre gode råd til køb af den rigtige stol vil være følgende:

– Hvis din bil har en såkaldt “isofix – installation”, gå da efter autostole med isofix montering, da disse klarer sig bedst i alle tests.

– Kig efter en autostol med en “5-punkts-sikkerhedssele”, som er langt mere sikker end de ældre T-formede seler.

– Vælg en stol med en nem brugsanvisning, da det er farligt, hvis du ikke får monteret autostolen korrekt – og så er det bare en del nemmere, og du sparer tid.

Se også: Køb Brio autostol

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Guide til køb af den rigtige autostol, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Om Cheapkids

Cheapkids er det foretrukne sted for forældre, bedsteforældre og venner der gerne vil finde de bedste tilbud på børnetøj, legetøj og accessories til børn. Vi guider dig til de bedsteog billigste produkter og hjælper dig med tips og tricks!

Tilmeld Nyhedsbrev og følg os

Tilmeld vores e-mail opdateringsservice, så vil du være blandt de første der modtager de bedste tilbud og rabatkoder. (vi passer på din email adresse og deler den ikke med nogen).

Der er ingen kommentarer endnu - Vær den første…

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.