Guide og gode råd til køb af solcreme til børn

Solcreme til børnMed den nuværende verdens debat om et yderligere hullet ozonlag og derved stærkere stråler, er det blevet vigtigere end nogensinde før at huske solcreme til børn. Hvad end det bare er en tur ud i haven eller en længere tur til stranden, bør dit barn smøres ind i solcreme. Men hvad skal du som forælder være opmærksom på, når solcremen skal udvælges. Der findes utallige produkter på markedet, og det kan hurtigt føles som en gætteleg, når den rette solcreme skal udvælges. Vi har her udformet en guide med gode råd til køb af solcreme til børn.

Sprøjte-  eller fast solcreme til børn?

Mange forældre kender til det evige bøvl, når babyen eller barnet skal have solcreme på. Det er dog nødvendigt, men find ud af, hvilken materialeform du arbejder bedst med. Der findes både solcreme til børn, der smøres på med en fast creme, samt nogen andre der sprøjtes på. Begge siges i princippet at dække lige godt, men mange kan godt lide at se, at der rent faktisk kommer noget på din hud, hvorfor de vælger cremen. Solcremen, der sprøjtes på, er dog praktisk, da dit barn knap nok mærker, at det får solcreme på. Derudover bliver ingen af jer helt klistret ind i creme. Afgør med dig selv hvad du har det bedst med.

Køb en sund ikke-sundhedsskadelig solcreme

Hvor meget man end ønsker det, kan man som forælder aldrig finde en solcreme, der er 100 % sund og økologisk, men man kan finde produkter, der nærmer sig det. Denne liste viser dig, hvad du skal kigge efter, når en sund ikke-sundhedsskadelig solcreme skal udvælges:

– Gå efter det nordiske miljømærke ”Svanen” som viser, at solcremen ikke indeholder parfume, samt tilhører de mest miljøvenlige solcreme på markedet.

– Hvis solcremen både er svanemærket og har ”Astma-Allergi Danmarks” blå krans, er du endnu tættere på en sund miljøvenlig solcreme.

– Undgå solcreme med parfume og skadelige parabener- som f.eks propylparabenet.

– Hvis det kan lade sig gøre, så undgå UV-filteret octocrylene, hvorom der stadig foregår en diskussion om, hvorvidt den er allergifremkaldende eller ej.

– Køb vandfast solcreme da dit barn vil løbe op og ned af vandet, når I befinder jer på stranden, og ikke-vandfast solcreme er væk med det samme.

– UPF-skalaen skal være minimum 15. For børn anbefales 30+ til 50+. Disse lukker mellem 2,5 – 4 % af solens stråler ind på huden.

Sådan smøres solcreme på dit barn

Da solcreme indeholder nogle stoffer, der ikke er lige gode for din krop, anbefales det kun at påføre solcremen på udækket hud. Det er også derfor, UV-badetøj og UV-tøj er opfundet, så det kan erstatte det store brug af solcreme. Disse solråd anbefales det at følge:

– Hæld solcreme ud så det fylder en håndflade – så har du den mængde solcreme, du skal bruge.

– Smør jævnligt solcreme på for at være sikker på at dit barn er dækket ind.

– Lad dit barn få hat på når det leger i sandet. Solen kan være meget hård mod hovedbunden.

– Undgå middagssolen mellem 12-15 da den her er stærkest og derfor mest farlig.

Relaterede artikler:

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Om Cheapkids

Cheapkids er det foretrukne sted for forældre, bedsteforældre og venner der gerne vil finde de bedste tilbud på børnetøj, legetøj og accessories til børn. Vi guider dig til de bedsteog billigste produkter og hjælper dig med tips og tricks!

Tilmeld Nyhedsbrev og følg os

Tilmeld vores e-mail opdateringsservice, så vil du være blandt de første der modtager de bedste tilbud og rabatkoder. (vi passer på din email adresse og deler den ikke med nogen).

Der er ingen kommentarer endnu - Vær den første…

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.