Guide og gode råd til køb af badetøj til børn

Badetøj til børnNår sommerferien nærmer sig, skal du som forælder – udover at tænke på ferieaktiviteter og det rette sommertøj – også ud at shoppe badetøj til børn. Hvilket barn elsker ikke at svømme rundt i havets bølger eller lege i vandlandets mange vandrutsjebaner? Men hvad skal du i bund og grund kigge efter på denne jagt efter det rette badetøj til børn? Vi har fundet frem til nogle gode råd formet som en guide, som du kan følge, når der skal købes badetøj til dit barn.

Badetøj til drenge
Badetøj piger

Gå til Webshoppen og se hele sortimentet af badetøj til børn

UV-beskyttet badetøj til børn

Sommer byder på mange skønne ting som varmt havvand, blomstrende buske og træer, lange sommeraftener, mulighed for grillhygge i haven mm. Men én ting, vi mennesker konstant kæmper med, er at beskytte os mod dét, der i teorien giver os liv: solen. Solstrålerne er stærkere end nogensinde, hvorfor børnetøjsdesignere nu har valgt at opfinde det såkaldte UV badetøj til børn. Som forælder går man meget op i sit barns beskyttelse og velvære. Derfor vil UV beskyttet badetøj bestemt være en idé, når du skal ud at købe badetøj til dit barn.

Men hvordan ser du, hvor godt det badetøj til børn, du har i kikkerten, beskytter mod UV stråler? I alt UV badetøj til børn står disse tre bogstaver “UPF” efterfulgt af et tal fra 15-50. Hvor “UPF 15” lukker 6 % af UV strålerne ind under badetøjet, er “UPF 50” en del bedre med sine omtrent 2,5 %. Her ses således en forskel i kvalitet.  Hvad angår pris og kvalitet, kan du sagtens finde producenter af UV badetøj til børn, der sælger deres produkter til en god billig pris. Det er især danske mærker som bl.a. Danefæ og Hummel mm., som anbefales. Danske børnetøjsmærker er kendt for at være kvalitet, der kan købes forholdsvis billigt. En anden ting at huske på, når du overvejer UV badetøj, er at du ikke skal kæmpe med at få smurt dit barn ind i solcreme, der hvor badetøjet dækker. De fleste forældre kender til, hvor meget børn hader solcreme, så dette er bestemt en bonus.

Badetøj til børn med UV-beskytning kan du få til børn i en alder fra 0 – ca. 14 år. Du kan både få heldragter, bikinier, badedragter, solhatte, badeshorts og badesko, der alle er UV-beskyttede. Heldragter giver dog en bedre beskyttelse mod solen end bikinier, da den dækker større dele af kroppen.

Neopren badetøj til børn
UV badedragt fra Katvig
Bikini til piger
Hummel badetøj

Pigebikinier, badedragter, babybadehatte og drengebadeshorts…

Der findes uendelige muligheder for, hvad dit barn kan vælge at forelske sig i af badetøj. Hele dilemmaet med valg af badetøj til børn afhænger dog ofte af, hvor gammelt dit barn er. I den yngste alder – 0 til 2 år – er det mere vigtigt end nogensinde, at dit barn er ordentligt beskyttet mod UV stråler. Derfor anbefales det at købe en heldragt og en badehat til babyer, hvoraf begge bør være UV-beskyttet. Der findes en masse flot babybadetøj på markedet designet af danske modemærker, som kan købes til en billig god pris uden at gå på kompromis med kvaliteten.

For piger og drenge i 7-års alderen og opefter kan det dog være en del sværere at finde det rette badetøj. Pigen har to muligheder: badedragten og bikinien, hvor det ofte er sidstnævnte der er mest populær i denne alder. Ønsker din datter en smuk yndig bikini, så hun kommer til at ligne Ariel fra “Den Lille Havfrue”, behøver du dog ikke at være frustreret. Danske førende producenter inden for børnebadetøj har kreeret smukke bikinier, der både er behagelige at bære, UV beskyttede og samtidig flotte at se på. Det samme gælder drenges badeshorts. Designmæssigt kan du til drenge både finde de såkaldte ‘hawaiishorts’ og de lidt strammere. Det er en smagssag.

Bonusinfo: Glem ikke dit barns små ‘fusser’

I hele denne snak om det rette design af badetøj til børn kombineret med kvalitet og brugbarhed, har vi helt glemt at få klædt dit barns fødder på. På en strand kan der i nutidens dage ligge ting og materialer, der i teorien ikke hører hjemme på en strand, men dette kan du tage forbehold for ved at købe badesko til dit barn. Der findes en del på markedet, men dit egentlige fokus bør være: “Er de solbeskyttende?”. Derudover er det mest behageligt for dit barn, hvis de ikke er for stramme og fugtige, men har en funktion, der giver luft til fødderne. Crocs børnesko har f.eks. designet sko af en høj kvalitet, der er perfekte til stranden.

Drop bøvlet med solcremen, på med UV badetøjet

Alt i alt vil dit hovedfokus som forælder, når du skal ud at købe badetøj til dit barn, være sikkerhed, kvalitet og noget tøj, der er let at tage på og have på. Spar derfor dig selv for besværet med solcreme og påfør dit barn UV badetøj, som oftest beskytter de mest udsatte dele på kroppen. Du skal nu kun smøre på de øvrige steder med ikke-tildækket hud. UV badetøj er en billig god løsning på noget, der vil gavne dit barn resten af livet – og du kan oven i købet købe det i et lækkert design.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Om Cheapkids

Cheapkids er det foretrukne sted for forældre, bedsteforældre og venner der gerne vil finde de bedste tilbud på børnetøj, legetøj og accessories til børn. Vi guider dig til de bedsteog billigste produkter og hjælper dig med tips og tricks!

Tilmeld Nyhedsbrev og følg os

Tilmeld vores e-mail opdateringsservice, så vil du være blandt de første der modtager de bedste tilbud og rabatkoder. (vi passer på din email adresse og deler den ikke med nogen).

, , ,

Der er ingen kommentarer endnu - Vær den første…

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.