Gode råd til køb af sikkert legetøj

Gode råd til køb af sikkert legetøj til børnLegetøj til børn er uundværligt og er med til at udvikle dit barn. Dit barn udvikler sig ved at sanse og legetøj stimulere alle barnets sanser. Ved at lege lære dit barn vores verden at kende og legetøjet lære dem hvordan forskellige situationer og problemstillinger løses. Færdigheder de med tiden kan overføre til børnehaven, skolen og senere deres voksne liv.

Derfor er det også vigtigt, at de leger med sikkert legetøj, så de får de bedste muligheder til at udvikle sig og undgår farerne ved forkert og farligt legetøj.

Legetøj må ikke lugte

Legetøj der lugter når det pakkes ud kan indeholde parfume, som kan give dit barn allergi. Du skal derfor sætte det udendørs og lade det dampe af indtil lugten er væk.

Legetøj i blød plast

Før 2007 var der ingen krav til indehold af homonforstyrrende ftalater men det er der nu, så du kan uden bekymringer købe blødt legetøj. Hvad du der i mod ikke skal er, at tage i mod blødt legetøj der er nogle år gamle.

Lige børn leger bedst

Legetøj skal passe til dit barns alder. Er dit barn under 3 år skal legetøjet være legetøj til børn under 3 år. Der er nogle regler der gælder for legetøj til børn under 3 år. Bla. omkring størrelsen på smådele, så de ikke kan sluges eller sætte sig fast i luftvejen.

Legetøj er også med til at udvikle dit barn og det sker kun hvis dit barn leger med legetøj der er lavet til dit barns alder.

Lange snore skal være korte

er der snore på nyt legetøj, så skal du sikre dig at snorerne ikke er så lange at de kan nå rundt om dit barns hals.

Vask legetøj

Langt det meste legetøj kan i dag tåle at blive vasket enten i hånden eller i vaskemaskinen/opvaskemaskinen. Så sikre du dig mod rester fra produktionen. Gør det samtidig til en vane, at vaske legetøj med jævne mellemrum så dit barn undgår smittefare og skidt der har sat sig på legetøjet.

Emballage er ikke legetøj

Smid emballagen ud eller gem den væk, da den kan indeholde smådele der kan sluges eller plastik der kan udgør en kvælningsrisiko.

Tjek sælger

Køber du dit legetøj i en dansk butik eller dansk online butik er du sikret, at reglerne er overholdt. Det er du der i mod ikke altid hvis du handler i en udenlandsk butik hvor det ikke er sikkert de er lige så strikse med at overholde reglerne som vi er i Danmark

Sund fornuft når du køber legetøj

Brug din sunde fornuft når du køber legetøj. Selvom dit barn er ihærdig og gerne vil have et bestemt stykke legetøj er det langt fra sikkert det er nogen god ide pga. små dele, for svært pga. alder eller legetøjet passer ikke til de omgivelser det skal leges med i.

Et eksempel er Lego som er fantastisk til, at udvikle dit barns sanser og samtidig er du sikker på, at der ingen sundhedsskadelige stoffer er i de danske klodser. Lego findes til alle aldersgrupper og koster slet ikke så meget som du muligvis tror. Du kan læse mere her.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Om Cheapkids

Cheapkids er det foretrukne sted for forældre, bedsteforældre og venner der gerne vil finde de bedste tilbud på børnetøj, legetøj og accessories til børn. Vi guider dig til de bedsteog billigste produkter og hjælper dig med tips og tricks!

Tilmeld Nyhedsbrev og følg os

Tilmeld vores e-mail opdateringsservice, så vil du være blandt de første der modtager de bedste tilbud og rabatkoder. (vi passer på din email adresse og deler den ikke med nogen).

,

Der er ingen kommentarer endnu - Vær den første…

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.