Forår – husk at klæde børnene på lag på lag

Børn klædt på til forårsvejrNår foråret banker på døren, forårsblomsterne titter frem, fuglene begynder at synge og den iskolde vind afløses af de første varme solstråler, så bliver vi alle forårskåde og smider hurtigt vinterjakken og flyverdragten.

Men selvom det er dejligt og humøret automatisk får et hak opad, så pas på, det danske forårsvejr er lumsk. Passer vi ikke på og sørger for, at klæde børnene korrekt afløses forårsglæden hurtigt af 11-taller under næsen, hosten og varme pander.

Selvom solen skinner og luften begynder at føles lidt lun, så pas på specielt i skyggen eller vinden er det stadig koldt.

Selvom flyverdragten eller vinterjakken er gemt væk, så er det vigtigt at du klæder ungerne i flere lag, så kan varmen hurtigt reguleres.

Tag en vind- og vandtæt jakke yderst, en fleecetrøje inden under jakken og en trøje inderst. Så sikre du at sveden bliver transporteret væk fra kroppen og tilsvarende hvis det føles for varmt kan eks. jakken tages af uden at det derved bliver alt for koldt da fleecetrøjen så vil være det yderst beskyttende lag.

3-lagsprincippet

Ovenstående er også en kort beskrivelse af 3-lagsprincippet som selvfølgelig også er vigtigt at tænke på når efteråret og vinteren banker på.

Fugten kommer enten indefra, når børnene sveder eller udefra, fra regn, vandpytter eller dugvåde græsplæner. Det er nemt at undgå og så slipper du for, at ungerne bliver syge.

Inderste lag

Tænk på, at det inderste lag skal transportere fugt væk fra kroppen. En bomuldstrøje er derfor ikke optimal da bomuld binder fugt. En uldtrøje er langt bedre og idag er det nemt at få uldtøj der ikke kradser.

Mellemlag

Det mest populære er en fleecetrøje, men også en uldtrøje vil være god. Vigtigt er det, at det mellemstelag isolere selvom det bliver vådt.

Yderstelag

Til ungerne vil regntøj som det yderste lag være en rigtig god løsning. Sørg for at vælge regntøj der, selvfølgelig er stærk og vandtæt, men også enten er svedtransporterende eller alternativt godt ventileret med lynlåse.

Så er ungerne godt klædt på og dig selv for den sags skyld, til nogle hyggelig timer udenfor i det dejlige danske forårsvejr.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Om Cheapkids

Cheapkids er det foretrukne sted for forældre, bedsteforældre og venner der gerne vil finde de bedste tilbud på børnetøj, legetøj og accessories til børn. Vi guider dig til de bedsteog billigste produkter og hjælper dig med tips og tricks!

Tilmeld Nyhedsbrev og følg os

Tilmeld vores e-mail opdateringsservice, så vil du være blandt de første der modtager de bedste tilbud og rabatkoder. (vi passer på din email adresse og deler den ikke med nogen).

Der er ingen kommentarer endnu - Vær den første…

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.