Stofble er uundværligt

Stofble er godt at bruge til børnStofble bruges sjældent som ble, da engangsbleer helt har overtaget den funktion af indelysende grunde. En engangs ble er nem at bruge og så skal de blot smides væk efter brug. Men…

Gør dit barn renlig hurtigt

Vil du gerne have dit barn til at droppe bleen hurtigt, så er brug af stofbleer en rigtig god måde. Alle erfaringer siger, at børn der bruger stofbleer hurtigere smider bleen, simpelthen fordi de i sagens natur ikke absorbere så godt som papirbleer, derved synes barnet at det er ubehageligt og finder meget hurtigt ud af, at gå på toilet er meget bedre.

Fordelene ved at bruge stofble er mange.

 1. Dit barn bliver hurtigere renlig
 2. Du spare mange penge på ikke at skulle købe bleer
 3. Du er miljøvenlig ved ikke at købe og smide væk

Ulemperne er så, at du som mor (og far) skal være endnu mere opmærksom på, at skifte ble i en periode, men den tid er givet godt ud set i forhold til, at dit barn meget hurtigere bliver renlig. Husk også at du skal bruge en blebuks til stofbleen som er vandtæt.

Brug stofble til andet end som ble

En stofble er uundværlig også selvom du ikke vil bruge dem som almindelig ble. Det er her at stofbleen bliver et universalværktøj og uundværligt hjælpemiddel.

Du kan bruge stofbleer til så at sige alt. En hurtig liste over måde at bruge stofbleer på er:

 1. Som hagesmæk (bind en løs knude)
 2. Som underlag når dit barn skal skiftes
 3. På din skulder når du bære dit barn der skal bøvse, så undgår du gylp ned af ryggen
 4. Som sutteklud
 5. Til at lege gemmeleg med
 6. Som hovedtørklæde på en sommerdag
 7. Som vinduesskygge i bilen
 8. Som en hurtig og effektiv tørreklud hvis dit barn vælter mælken

Du kan måske selv komme på flere eller kender en utraditionel måde, at bruge en stofble på, så skriv endeligt i kommentarfeltet nedenfor og lad det komme andre til gode.

Kogevask dine stofbleer

Stofbleer skal du selvfølgelig købe i god kvalitet, hvilket så at sige alle er, men se alligevel efter at det er blødt bomuld.

Når nu stofbleer bliver brugt så alsidigt og igen ligegyldigt om du bruger dem som ble eller kun til alt muligt andet, så er det vigtigt du vasker dem korrekt. Det vil sige de altid skal kogevaskes for, at dræbe alle bakterierne og også for, at få alt snavs væk.

Har du mulighed for, at tørre stofbleerne i tørretumbler er det langt det bedste. Ved at bruge en tørretumbler bliver de altid bløde, modsat hvis du lufttørre dem, så bliver de altid mere stive og ikke nær så behageligt for dit barn. Og lad endelig være med, at bruge skyllemiddel, selvom du bruger skyllemiddel og lufttørre dem, bliver de stadig stive.

Er stofbleer besværlige at bruge?

De første gange du skal binde en stofble vil du nok opleve, at den ikke sidder særlig godt, men som med alt andet gør øvelse mester og du vil hurtigt finde den rigtige metode. Jeg har tidligere nævnt det, men for en sikkerhedsskyld nævner jeg det lige igen, du skal bruge en blebuks som er vandtæt, uden over stofbleen så du sikre dig at dit barns tøj ikke bliver vådt og som også holder lidt mere sammen på “det hele”.

Er du “doven” og gerne vil have nogle af fordelene ved stofbleer men samtidig ønsker du ikke ulemperne med gemmenvæde bleer. Så findes der også nogle stofbleer der er designet som engangsbleer men kan bruges igen og igen.

Disse stofbleer er med vandtæt yderstof og justerbar i livvidden. Ulempen er, at de er forholdsvis dyre og ikke er så fleksible da de kun kan bruges som ble og ikke andet.

Er du ikke overbevist om hvor nemt det er, så se den korte video hvor Mette fra Ko og Ko viser hvordan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Stofble er uundværligt, 2.0 out of 10 based on 2 ratings

Om Cheapkids

Cheapkids er det foretrukne sted for forældre, bedsteforældre og venner der gerne vil finde de bedste tilbud på børnetøj, legetøj og accessories til børn. Vi guider dig til de bedsteog billigste produkter og hjælper dig med tips og tricks!

Tilmeld Nyhedsbrev og følg os

Tilmeld vores e-mail opdateringsservice, så vil du være blandt de første der modtager de bedste tilbud og rabatkoder. (vi passer på din email adresse og deler den ikke med nogen).

Der er ingen kommentarer endnu - Vær den første…

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.