Flyverdragt til børn

Flyverdragter til børnNår kulden begynder at kommer i efteråret er det vigtigt at børnene klædes godt på, så de stadig kan opholde sig ude og lege. Med en flyverdragt i ordentlig kvalitet er der igen problemer for børn i at opholde sig ude. En god flyverdragt holder barnet varm men sørger samtidig for at bevægelsesfriheden er i top. Kort sagt findes der ikke bedre overtøj til børn.

En flyverdragt til børn fås i mange forskellige farver og størrelser og både til drenge, piger og babyer. Flyverdragten skal have en god pasform, er den for stor vil der være for meget lugt inde i dragten som barnet først skal opvarme for, at holde varmen. Samtidig vil det også være besværligt hele tiden at risikere at falde i for lange ben.

Modsat hvis dragten er for lille, vil barnet være forhindret i, at kunne bevæge sig frit pga. stramt tøj og der vil heller ikke være noget luft inde i flyverdragten der kan hjælpe med at isolere og dermed også holde varmen.

Fordel ved en flyverdragt til børn

Der er mange fordele ved, at børn bruger en flyverdragt i vinterhalvåret, men hvilke fordel er der ved en god flyverdragt?

En flyverdragt skal være vandtæt og åndbar

Et todelt sæt overtøj har den fordel at de kan bruges hver for sig, men skiller på midten og derved kan vand, sne og kulde nemt trænge ind. En flyverdragt til børn er en heldragt som ikke kan skille på midten og dermed holder bedre på varmen og holder vand ude.
De fleste flyverdragter er vandtætte da det ikke giver meget mening at de ikke er. Der findes dog stadig nogle der ikke er vandtætte eller er meget dårligt imprægneret, hold derfor øje med dette når du skal anskaffe nyt overtøj til dit barn.

Er dragten ordentligt bearbejdet med vandtæthed kan barnet lege ude i regnvej hele dagen uden, at der kommer vand og fugt ind i dragten. En Reima flyverdragt har bla. et specielt ekstra varmestykke bagpå, der gør at selvom barnet sidder på sne bliver de ikke kolde eller våde.

De fleste ved, at når et stykke tøj er helt vandtæt kan der opstå kondens på indersiden. De fleste flyverdragter af god kvalitet er derfor åndbår…noget du skal sikre dig under køb, da dit barn ellers hurtigt vil opleve at blive våd selvom dragten er vandtæt.

Lynlåsen skal også holde kulden ude

Alle flyverdragter har mindst en lang lynlås der gør det nemt at komme i og af. Nogle dragter specielt til mindre børn har to lynlåse der gør det nemmere, at hjælpe barnet i flyverdragten. Lynlåsen er mange gange det svage led, da både vind og vand nemt kan trænge igennem. Af den grund har mange en “vind/vand” stopper på syet. Det er blot en flad der vippes ind over lynlåsen og derved skærmer den for vind og vand.

Sikkerhed

En godkendt flyverdragt til børn under 7 år, må ikke have løse snore eller en fastmonteret hætte. Hætten er i sig selv en dejlig afskærmning mod sne, vind og regn, men samtidig også et irritationmoment da den under leg kan føles i vejen. Det er derfor en god ide lige gyldigt hvad, at vælge en flyverdragt med aftageligt hætte.

I vinterhalvåret er det mørkt meget af tiden, derfor er det også vigtigt at en flyverdragt er synlig ved at have påmonteret reflekser og her menes ikke blot en enkelt refleks tilfældigt monteret på hætten. Sørg for, at vælge en dragt hvor der er påmonteret gode og synlige reflekser så de nemt ses både forfra og bagfra.

En flyverdragt til børn kan også vaskes

Det kan ikke undgås at børns overtøj bliver beskidt og trænger til en vask. Følger du vaskeanvisningerne i flyverdragten er der sjældent nogle problemer. Et godt råd er dog kun, at vaske flyverdragten med lidt sæbe og på en 30 grader kort vask. Pga. dragtens materialer går skidtet som regel nemt af og ved at vaske mildt slider du ikke så meget på dragten.

Nogle producenter reklamerer med, at deres flyverdragt til børn kan tåle tørretumbling, hvilket selvfølgelig er korrekt, men vær meget opmærksom på, at alt vandtæt tøj med tiden vil miste noget af de vandstydende evner når de tørretumbles. Selvom det lyder økonomisk dyrt er det bedre at have to flyverdragter og lade den ene tørre naturligt end, at ødelægge en dyrt købt flyverdragt ved at tørre den i en tørretumbler.

Relaterede artikler:

Flyverdragter fra Reimar, Molo og Hummel

Flyverdragt på udsalg

Billige flyverdragter til børn

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Flyverdragt til børn, 10.0 out of 10 based on 1 rating