Fastelavnskostume – Kostumer til fastelavn

Kostumer til fastelavn er fantasifulde kreationer og tager ofte lang tid selv at lave. Vi har fundet et rigtig godt og ikke mindst kæmpe stort sortiment hvor du nemt finder et fastelavnskostume til dit barn.

Du finder i sortimentet fastelavnskostume til alle aldergrupper, lige fra den mindste baby til de store børn. Kategorierne er endnu flere; Feer, alfer, hekse, troldmænd, spøgelser, drager, pirater og sørøver, ridder og prinsesser, udklædning som dyr, frugter, astronaut, racerkører, brandmand, læge og mange mange flere…

Fastelavnskostume på tilbud

Fastelavnskostume til børn
Fastelavnskostume til børn
Fastelavnskostume til børn

I webshoppen finder du også rigtig mange fastelavnskostumer på tilbud og som er nedsat med op til 50%. Det gør at du hurtigt finder et fastelavnskostume til 2 – 300 kr.

Fastelavn er blevet børnenes fest og hvor børn og banlige sjæle klæder sig ud og går fra dør til dør og “tigger” slik. I skoler og børnehaver bliver der slået “katten af tønden”, hvor alle børnene er fantasifuldt udklædt og skiftes til, at slå til en tønde, indtil den går i stykker og indholdet deles mellem alle børnene.

Efterfølgende kåres der en katte-konge og en katte-dronning, som er de to børn der slog hul på tønden og som slog tønden ned.

Fastelavn så skal børn tigge

Børn iklædt et fantasifuldt fastelavnskostume har fastelavns-søndag lov til at gå rundt og tigge, med en trussel om ballade hvis de ikke får…selvfølgelig helst slik.

Sangen lyder:
Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have.
Hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade.
Boller op, boller ned – boller i min mave.
Hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade.

Fastelavnskostume tilbud
Fastelavnskostume tilbud
Fastelavnskostume tilbud

Forbered dit hjem til besøg

Hvis du er en af dem der synes fastelavn er hyggeligt og at det er et sjovt og hamløst indslag, at børn kommer og ringer på døren og synger, så gør dem glade ved, at have en pose slik eller lign. klar. Du behøver ikke indkøbe for store summer, selv små 2 kr. poser vækker lykke og gør børnene i fastelavnskostumerne glade. Og hellere børn der er glade end ballade ;-)!

Historien om fastelavn

De fleste forbinder fastelavn med udklædning og tøndeslagning, men tidligere var fastelavn en kirkelig højtidlighed og hos de troende blev fastelavn holdt som en fest, hvor der blev spist og leget i flere dage.

Fastelavn kan faktisk spores helt tilbage til før reformationen i 1536, men efter reformationen hvor fasten blev afskaffet, fortsatte fastelavn som en skik og tradition.

Syv uger før påske påbegyndes fasten som varer helt til påske. Fastelavn falder derfor ikke på en bestemt dato, men fastelavn indleder fastetiden op til påske og kan således falde mellem 1. feb. og 7. marts.

At slå katten af tønden

En gammel og udbredt tro var, at en by kunne undslippe pest, hvis en sort kat blev ofret. Så som et uhyggeligt ritual blev levende katte smidt i tønden og når tønden gik i stykker og kattene ør og rundtosset faldt ud af tønden, blev de pryglet ihjel. Dette ritual med levende katte stoppede først i 1830erne.

Heldigvis er pesten udryddet og troen aflivet, så det nu kun er slik og frugt der er i tønden.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Om Cheapkids

Cheapkids er det foretrukne sted for forældre, bedsteforældre og venner der gerne vil finde de bedste tilbud på børnetøj, legetøj og accessories til børn. Vi guider dig til de bedsteog billigste produkter og hjælper dig med tips og tricks!

Tilmeld Nyhedsbrev og følg os

Tilmeld vores e-mail opdateringsservice, så vil du være blandt de første der modtager de bedste tilbud og rabatkoder. (vi passer på din email adresse og deler den ikke med nogen).

,

Der er ingen kommentarer endnu - Vær den første…

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.